Marakaya's Destiny                
Mitzy
 

Beschrijving    Stamboom / Pedigree    Foto´s / Pics


* 22 januari 1999
Ashwin X Montana et Labora

Foto: Mitzy 12 jaar 

Over Mitzy


Mitzy is door onszelf gefokt en is de enige dochter van onze eigen Ashwin & Montana et Labora. Mitzy was het nakomertje en woog slechts 160 gram bij de geboorte, maar dat heeft ze heel snel op allerlei manieren gecompenseerd. Ze groeide uit tot een elegant teefje van 47,5 cm hoog en 11.2 kilo, een hondje met een pittig karakter. In januari is Mitzy 12 jaar geworden.

Mitzy lijkt wat uiterlijk betreft veel op haar moeder Montana, haarkarakter is echter heel anders. Ze is lief maar ook een beetje een ondeugd. Haar bijnaam is "Mug", klein maar fanatiek op haar tijd ! Net als haar oma Amante hangt ze graag "de schooljuffrouw" uit. Ook neemt ze haar broer Boefie vaak op sleeptouw in haar zoektocht naar kattekwaad, ik noem ze ook wel "het Bonny & Clyde-team". Het liefst ligt ze daarna de hele avond onschuldig en lekker warm op schoot.

Mitzy haar actieve rencarrière is eind 2007 vanwege de pensioengerechtigde leeftijd beeïndigd. Ze was in haar goede jaren een top B-klasser en mistte dan ook nooit een finale. Ze was heel slim, had een goede start maar ook een goede eindspurt, menigmaal besliste ze de uitslag op de streep in haar voordeel. Op die manier heeft ze diverse mooie resultaten gehaald. Een van de mooiste verwinningen was de Derby in Den Haag in 2000, waarmee ze de Gouden Halsband won (net als haar broer Don Juan die dag deed).

 
copyright © by Marakaya's. Alle rechten voorbehouden.