Marakaya's Don Juan           
Boefie


Beschrijving    Stamboom / Pedigree    Foto´s / Pics    Nakomelingen / Offspring


* 22 januari 1999
Ashwin X Montana et Labora


Foto: Boefie 12 jaar 

Over Boefie

Boefie is door onszelf gefokt en is een zoon van onze eigen Ashwin & Montana et Labora. In januari is hij 12 jaar geworden.

Boef is een enthousiaste, vrolijke en soms wat onstuimige hond. Een hond met een prachtige uitstraling, als hij hoog op zijn troon ligt zodat hij de boel goed kan overzien lijkt hij wel van adel. Hij was vroeger en eigenlijk nog een echt trainingsbeest, een hond die graag werkt, één met een ijzeren wil. Thuis heeft hij een hele andere kant, dan loopt hij het liefst de hele dag met een bal of knuffel in zijn mond. Andere dingen waar hij gek op is; vliegende duiven, piepertjes, kussens en chocolade (dat laatste krijgt hij natuurlijk niet!)

Op de renbaan deed Boef het erg goed. Een ouderwetse karakterhond die altijd alles gaf wat hij had en dan nog een beetje meer. Starten en railen kon hij als de beste. Hij won in zijn beginjaar de Gouden Halsband op de internationale Derby en ging onder rood naar de finale van de Holland Cup (Venlo) en de int. Grote Prijs van Oss. In zijn tweede jaar bleek hij een goede A-klasser te zijn, zo werd hij in 2001 geselecteerd voor de Wereldkampioenschappen en werd hij o.a. 2e op de internationale Zilveren Lelyren (CACIL) slechts een neusje van de winnaar.

Helaas kwam er al vroeg een einde aan zijn rencarrière. Eind 2001 werd hij door een andere hond zodanig  aangelopen dat hij over de kop sloeg. Na in totaal zo'n twee jaar kwakkelen, met in 2002 zelfs nog een finaleplaats op de Midzomeravondren, bleek bij een onderzoek bij een specialist in 2003, dat hij een rugblessure had opgelopen die helaas het einde van zijn carrière betekende.
 Na een flinke periode van rust kan hij gelukkig wel weer dagelijks wandelen, vrij rennen en spelen en daar heeft nog altijd ontzettend veel plezier in.

Zijn kwaliteiten bleven niet onopgemerkt bij collega-fokkers en als een echte Don Juan is Boef ook vader van drie nestjes;
het C-nest Van Dia-Robinne (o.a. Colorpoint & Cratos), het D-nest Van de Groene Golf (o.a. Duke winaar van de Friendshiprace in '07 & Davinchi meervoudig finalist op de kampioenschappen) en het T-nest Van de Waterram (o.a. Track Lover, Thaigo & True Talent).


copyright © by Marakaya's. Alle rechten voorbehouden.