Quixand Fallout Boy              
Milhouse

Beschrijving    Stamboom    Foto´s / Pics    Resultaten / Results       Nesten/Litters

* 27 augustus 2009
Smoking Gun SRCH X Quixand Feel The Beat RCH  SORCV (import USA)
Myostatin Deficiency DNA tested => N/N (normal)

ORC RCH
Nederlands Kampioen 280 meter 13-'14-'15
Nederlands Kampioen 350 meter '13-'14-'15
Nederlands Kampioen 475 meter '13-'14
Vice-Wereldkampioen '14
Milhouse '12

De reu die wij hebben uitgekozen voor het eerste nestje met onze Kentfield Petite Sirah at Marakayas (Sarah) is afkomstig uit Amerika.
Al vanaf de puppyfoto's die ik van Merril kreeg was ik verkocht.

Milhouse, zoals hij thuis heet, komt uit een nest van 7 pups uit de spectaculaire combinatie Smoking Gun SRCH X Quixand Feel The Beat RCH SORCIV oftewel Gunnar X Jitterbug (Gunnarbugz).
Een zeer indrukwekkende combinatie, met zowel Jitterbug (moeder) en Over The Moon (grootmoeder) zijn de beste honden uit Noord Amerika vertegenwoordigd. Met Mac Tonight, Ringdove Black Tuxedo RCH ORC AmFCH,  Vitesse Talk is Cheap (Stuart) de grootvader van Smoking Gun een kleine reu die diverse goede nesten heeft voortgebracht (o.a. Weabe Singin'The Blues en broer aka Threnody en Zip). Kortom een lange lijn van Noord Amerikaanse tophonden zijn vertegenwoordigd in Mil's stamboom.

Het
nest bestond uit 3 reuen (Fallout Boy, Velvet Revolver & All The Right Moves) en 4 teven (Modest Mouse, Vampire Weekend, Agua de Annique en Death Cab for Cutie). Milhouse en zijn nestgenoten blijken over zeer veel snelheid te beschikken en hebben inmiddels allemaal titels op rengebied. Mil is echter niet alleen snel, hij heeft een voortreffelijk en fijn karakter, past zich in alle situaties heel snel aan en is zeker niet vervelend om naar te kijken. Met zijn 51 cm en 15,3 kilo is hij voor Amerikaanse maatstaven een van de kleinere exemplaren. Dat weerhield hem niet om vele successen te boeken. Op de leeftijd van 17 maanden haalde hij zijn eerste titel al binnen: ORC (Oval Racing Champion). Hij haalde ook zijn sprinttitel: RCH. Tevens is hij winnaar van vele meets in Amerika en  haalde hij in 2011 de top tien op de NOTRA nationals.

Ik heb het genoegen gehad om Milhouse tijdens mijn verblijf in Amerika (september/oktober 2011) in het echt te mogen meemaken.
Ik heb 2 weken lang met hem gereisd, geraced en samengeleefd in een camper met een grote groep andere whippets. Mil heeft op alle vlakken indruk achter gelaten. Al heb ik hem op rengebied helaas door diverse oorzaken daar niet eens op zijn best gezien. Toen Susan mij vroeg om in plaats van zaad over te laten vliegen Mil zelf over te laten komen, heb ik geen moment getwijfeld. Inmiddels is hij een paar maanden bij ons en hij zich helemaal aangepast aan het Europese leven thuis en op de baan.

Op de Eurpese renbanen maakte Milhouse in 2012 furore door 4 maal te starten en 4 maal te winnen en dat met eveneens 4 baanrecords. Helaas brak hij op ongelukkige wijze zijn staart tijdens een trainingsrit en was het seizoen daardoor van korte duur.
Maar begin 2013 laat Mil meteen weer zien dat hij het nog niet verleerd is. Hij breekt wederom diverse baanrecords, onder andere op de prestigieuze renbaan te Beringen (21.06) en wordt als de eerste whippet ooit Nederlands Kampioen op alle 3 de afstanden.
In 2014 herhaalt hij dat kunstje en wordt hij ook nog 2e op het WK in Finland.
Ook in 2015 is hij onverslaanbaar en wordt hij opnieuw Nederlands Kampioen op de 280 en 350 meter, helaas zijn er te weinig honden op de lange afstand. Op het EK in Duitsland zou hij zijn laatste kunstje vertonen maar helaas raakt hij daar geblesseerd.

Special thanks to Susan Heiniger for making this possible and trusting us with her sweet Mil!
And of course to Merril Woolf, for everything else ;-)
copyright © by Marakaya's. Alle rechten voorbehouden.