Marakaya's Femme Fatale        
Indy


Beschrijving    
Stamboom/Pedigree    Foto´s/Pics    Resultaten/Results    Nakomelingen/Offspring    

* 2 juni 2004
Marakaya's Cassanova x Montana et Labora

Nederlands Kampioene Lange Baan 2006
Miss Indy - oktober 2008
Foto: Indy 4 jaar  - oktober `08
Over Indy

Indy is door onszelf gefokt, als dochter van onze eigen Cassanova en onze eigen Montana is ze alweer de derde generatie "Marakaya's". Ze is de laatstgeboren pup van ons F-nest en het was liefde op het eerste gezicht, ze is gewoon een droomhond. Een uiterst elegante teef met een heel sierlijke uitstraling, ze lijkt wel van adel. Haar karakter kan ik niet anders omschrijven dan fantastisch, in vele opzichten het evenbeeld van haar moeder. Met haar kinderlijke charme weet ze menig mens (en hond) in te palmen. Ze is altijd vrolijk en is in haar hele doen en laten erg ontspannen, ze maakt zich niet onnodig druk. Een fantastische hond om mee samen te leven.
Om een idee te krijgen hoe speciaal Indy voor ons is, leest u het volgende gedichtje ooit geschreven als kampioensportret voor
de Nederlandse Whippet Club.

 Indy begon haar rencarrière in 2006. Haar eerste wedstrijd, de Holland Cup van het NK 350 meter te Rijssen in 2006, won ze op schitterende wijze (12 weken na de loopsheid) en ze promoveerde in drie wedstrijden en even zoveel overwinningen naar de A klasse. Daar behoorde ze tot de tophonden. Op haar eerste wedstrijd in die A klasse werd ze meteen Nederlands Kampioene Lange Baan 2006, onze eerste eigen kampioene. De vijfde wedstrijd was meteen maar het Europees Kampioenschap in Jubbega (10e tijd van 32 teven). Ze werd dat jaar ook clubkampioene bij WRV Midland en won de int. Najaarsren in Oude Pekela.

De jaren erna kon ze door diverse omstandigheden niet altijd laten zien wat ze in zich had. Toch heeft ze, a
fgezien van de drie keer dat ze startte op een WK (twee maal) of  EK (één maal), nooit een finale gemist en was ze een geduchte tegenstander op de grote wedstrijden. Ze startte vier maal op een Nederlands Kampioenschap en wist steeds de finale te halen. Ook haalde ze twee keer de top tien op een internationaal kampioenschap: 10e op het Europees Kampioenschap '06 in Jubbega en (na zelfs een 6e plaats in de 1e omloop) 8e op het Wereldkampioenschap ´08 in Oude Pekela slechts een paar honderdste verwijderd van een finaleplaats. Op die laatste prestatie zijn we extra trots, vooral na de peesontsteking die het seizoen 2007 abrupt afbrak voor het goed en wel begonnen was. Na die blessure leek het beste er wel een beetje af, maar toch kon ze nog volop en op niveau mee. Op haar laatste wedstrijd in 2009 moesten we Indy vroegtijdig uit de wedstrijd halen in verband met een spiersblessure, het betekende het einde van een schitterende carriere.

In het voorjaar van 2010 is er dan een nieuwe fase voor Indy aangebroken: Op 3 april 2010 is Miss Indy moeder geworden van de achtling en zoals alles wat het prinsesje doet deed ze het geweldig! Het nestje bestaat uit 2 reuen en 6 teven zie G-nest


copyright © by Marakaya's. Alle rechten voorbehouden.