Montana et Labora                 

Mandy 


Beschrijving    Stamboom / Pedigree    Foto´s / Pics     Nakomelingen Offspring


* 23 maart 1995
† 31 augustus 2010

Carrera Fedorenko v.'t Jaagpad X Nadia van de Hooge Bergh (NK 350 '89-90 & NK 475 '89-'90)

Mandy 13,5 jaar
Foto: Mandy 13,5 jaar oud - 2008

Over Mandy


Mandy, onze oudste dame, is niet door onszelf gefokt maar door Marie-Ange Hoogerheide uit Vlissingen. Ze komt uit de combinatie Carrera Fedorenko v.'t Jaagpad & Nadia van de Hooge Bergh. Haar moeder Nadia was een geweldige renhond, ik herinner me vooral haar fantastische eindspurt waarbij ze in de laatste bocht haar concurrenten op vele meters kon zetten. Nadia was o.a. Nederlands Kampioene 350 meter '89-'90 en Nederlands Kampioene 475 meter '89-90. Toen we hoorden dat er nog een laatste keer gefokt werd met Nadia besloten we zonder twijfel een teef te bestellen. We kregen uiteindelijk tweede keuze maar voor ons was er maar een keuze en dat was "Mandy".


Mandy is voor ons de perfecte hond. Vanaf pup af aan ging alles vanzelf alsof ze niets hoefde te leren en vanaf de eerste dag dat ze bij ons was hoorde ze er helemaal bij. Zonder daarbij op de voorgrond te treden zorgt ze ervoor dat iedereen dol op haar is. Op dezelfde wijze heeft ze een bijzondere positie in de groep, ze wordt op handen (of poten) gedragen. Mandy is een dame met een eigen willetje, regelmatig trekt ze zich boven terug en als je haar dan kwijt bent vindt je haar meestal toegedekt onder een deken, iets dat haar moeder ook deed. In de zomer is ze tot in de late uurtjes in het zonnetje in de tuin te vinden.
 
Op de renbaan kon Mandy goed uit de voeten, ze behoorde tot de topteven van Nederland. Haar rencarrière heeft echter maar kort geduurd; vanwege een vervelende teenblessure ging ze op de leeftijd van ruim drie jaar reeds met pensioen.

Mandy heeft drie nestjes gehad en niet zonder succes. Ze is de moeder van El Cano Juan (NK 350 '04-'05, NK 475 '04, EK '04 & WK. '05) en Femme Fatale (NK 475 '06). Andere bekende kinderen: Don Juan, Diego, Destiny, Extra Terrestrial, Eusebio en Faranco Juan. Ze heeft ook al vele (achter)kleinkinderen rondlopen.

Op 31 augustus hebben we afscheid moeten nemen van onze allerliefste Mandy
. We zijn er kapot van en kunnen het nog steeds niet helemaal geloven. Ons prinsesje, ons ´Mensje´ is er niet meer...

Rust zacht lieve Mandy

 
copyright © by Marakaya's. Alle rechten voorbehouden.