Kentfield Petite Sirah at Marakayas 
Sarah

Beschrijving    Stamboom    Foto´s / Pics    Resultaten / Results       Nest/Litter

* 11 mei 2008
Kentfield Alcaeus Elektra SORC RCH FCH X Kentfield Adara  (import USA)


Myostatin Deficiency DNA tested => N/N (normal)Over Sarah

Met de komst van Sarah is een lang gekoesterde wens uitgekomen. Ze is namelijk door ons uit Amerika geïmporteerd. We waren op zoek naar een geschikt teefje uit een nieuwe lijn, omdat de diverse lijnen in Nederland en de rest van Europa steeds meer aan elkaar verwant raken. Het was in eerste instantie niet de bedoeling om het meteen zo ver te zoeken, maar na een tijd van rondkijken namen we contact op met Merril Woolf van Kentfield Whippets omdat we steeds op haar prachtige honden stuitten. Vanaf het eerste contact voelde het goed en er volgden diverse jaren van informatie uitwisselen en rondkijken, maar vooral ook jaren van wachten op een geschikte pup. 

Op 11 mei 2008, op moederdag, was het dan eindelijk zover. De pups uit de combinatie van Alcaeus & Adara werden geboren, Sarah kwam als eerste pup ter wereld. We hadden nestkeuze en onze keuze ging eigenlijk meteen uit naar het eerstgeboren teefje met de mooie blauwbeige kleur, samen met Merril hebben we uiteindelijk met 8 weken deze keuze definitief gemaakt. Van tevoren hadden we al vele namen verzonnen maar uiteindelijk noemden we haar op de stamboom "Petite Sirah". Een verwijzing naar de bekende wijn uit de streek waar de fokker van Sarah, Merril en Dave, wonen. En niet, zoals velen denken, een verwijzing naar het woord "klein".

Het was indertijd een "gokje" maar een beslissing waar we nog geen moment spijt van hebben gehad: We kunnen voorzichtig zeggen dat het heel erg goed heeft uitgepakt, al is het tot nu toe nog op een heel ander vlak dan wij voor ogen hadden. Sarah is uitgegroeid tot een prachtige jongedame met de ideale maten. Naast haar talent om te rennen, ze is ervoor geboren, beschikt ze over een ijzeren wil en onuitputtelijk doorzettingsvermogen. Thuis is het een vrolijk dametje, een enthousiast hondje met een spontaan karakter, het zonnetje in huis. Net zoals haar vader Alcaeus en een groot deel van de rest van haar familie jaagt ze ook graag op vogels, ze achtervolgt de gevleugelde vrienden met grote passie. Sarah heeft Indy uitgezocht als haar grote vriendin. Gelukkig voor haar ging Indy al snel akkoord met de vriendschap en samen brengen ze heel wat uurtjes spelend en slapend door.

Medio 2009 zijn we begonnen met haar renopleiding en het was meteen duidelijk dat ze het spelletje dat windhondenrennen heet heel snel door had. Ze rent met grote passie en volle overgave ! Op de leeftijd van 15 maanden startte ze haar loopbaan met meteen een schitterende overwinning op de int. GP van de Lichtstad in Son. Ze promoveerde in 3 ritten en 3 overwinningen naar de A klasse (int. Zilveren Lelyren & int. Ter Horst Ankerren). De eerste wedstrijd in die A-klasse werd eveneens gewonnen, de int. Najaarsren in Oude Pekela eind oktober. Een mooier begin van haar eerste seizoen hadden we ons niet kunnen wensen!

In 2010 deed ze er nog een schepje bovenop. Ze won de grote wedstrijden (zie resultatenpagina) en was tot aan het NK Korte Baan in Son zelfs ongeslagen in alle ritten. G
ezien haar prestaties was ze de grote favoriete voor de titel en ze wist de finale inderdaad onder het rode dekje te bereiken. Helaas ging het uitgerekend in deze finale voor de eerste keer mis; met een loszittende korf wist ze toch nog een prachtige 2e plaats te halen. Op het NK Lange Baan in Rijssen mocht ze het dan opnieuw proberen. Ze was de snelste whippet van de dag, verbrak zowel in de serie als halve finale het baanrecord maar in de finale wilde het wederom niet lukken, het werd deze keer een 3de plaats. Al met al was het een prachtseizoen en als toetje werd Sarah dan ook eind 2010 door de Nederlandse Whippet Club tot Beste Renhond van 2010 bij de Whippet Teven uitgeroepen. En daar zijn we best een beetje trots op !

In het seizoen 2011 kwam Saar 10 maal aan de start, waarvan ze eenmaal teruggetrokken werd. Het seizoen begon laat in verband met de loopsheid. Begin april werd in de loopsheid nog wel een wedstrijd gestart om problemen voor de kampioenschappen te voorkomen, het werd een 3e plaats op de Cavomren. Op de Midzomeravondren begon het seizoen pas echt, hier ontbrak de echte conditie (12 weken na loopsheid) nog een beetje waardoor ze net op de streep voorbij werd gelopen maar een mooie 2e plaats was het resultaat.
Op het Nederlands Kampioenschap 350 in Oude Pekela was ze er weer helemaal, verreweg de snelste tijden in de serie (22.58) en halve (22.47) en dus wederom onder rood naar de finale. Ook nu lukt het net niet om de titel te grijpen, aan de buitenkant strijdend tot op de streep werd ze op 0,01 sec mooi 2e. 
Het Nederlands Kampioenschap 475 meter in Lelystad was zwaar, de serie richting zandbak, de halve buiten een wijdloper vechtend naar een  finaleplaats. Die werd bereikt onder het zwarte dekje deze keer, zou het nu eens lukken dan? Met een matige start maakt ze dankbaar gebruik van het gat dat haar medestrijders aan de binnenkant laten en tot aan de laatste bocht ligt ze ruim op kop. Maar weer werd duidelijk, ze is geen stayer en de halve had zeker niet geholpen. Op 0,07 sec wordt het een 3e plaats. Het Europees Kampioenschap in Beringen, slechts een maal getraind op de baan en slecht startend op electrisch. Met twee ver van volmaakte ritten waarin ze de nodige blauwe plekken en schaafwonden oploopt weet wonderbaarlijk ze op karakter een gedeelde 4e/5e tijd te lopen. Fantastisch! In die finale de zoveelste botsingen in de eerste bocht, de strijd was daar reeds gestreden maar Saar komt terug tot een mooie 4e plaats. Verder waren er prachtige overwinningen op de int. Gouden Roos, de int. GP vd Lichtstad en de int. Ter Horst Ankerren (21,91).

Eind 2011 wordt door de Nederlandse Whippet Club wederom tot Beste Renhond van 2011 bij de Whippet Teven uitgeroepen!

Het seizoen 2012 verloopt grillig. Door o.a. de loopsheid die intreedt net wanneer het seizoen begint, de vakantie en de verhuizing van het personeel is het moeilijk de vorm te vinden. Toch weet Sarah opnieuw de finale van het NK 350 te halen (op 13,5 weken na de loopsheid) en haalt ze ook de finale van het NK 280. De echte vorm komt pas later, op de Zilveren Lelyren, rondom de Revanches en de trainingen tussendoor klokt ze weer ouderwetse toptijden. Helaas worden er tussendoor veel wedstrijden afgelast (en dreunen de diverse gebeurtenissen van het seizoen een beetje door) waardoor het personeel de motovatie kwijt raakt en het seizoen daarom voortijdig aflsuit. Saar loopt in totaal slechts 8 wedstrijden, ze wint 2 maal, wordt 1 maal 2e, 2 maal 3e, 5e op het NK 280 en 6e op het NK 350. Een maal strandt ze in de halve finale door koersverloop. Al met al toch weer een mooi seizoen om op terug te kijken.

We haalden Sarah oorspronkelijk naar Nederland om wat nieuw bloed in te brengen en zo een (heel) klein steentje bij te dragen aan de verversing van het "renbloed". Begin 2013, op 20 januari 2013 om precies te zijn, was het dan eindelijk zover. Sarah werd moeder van 3 prachtige pup, zie I-nest

13 weken later, na 3 weken vakantie in Frankrijk, besluiten we Sarah te melden voor het Nederlands Kampioenschap 280 meter. Het laatste contact met de baan is in oktober 2012 maar Sarah oogt fit. Ze doet het dan ook fantastisch, wordt 2e in de serie, 2e in de halve in een scherpe 18.03 (beide halve worden gewonnen in 18.00) en wordt 4e in de finale eveneens close bij de nummers 2 en 3. Een prachtig begin van het seizoen! In datzelfde seizoen, ruim 5 jaar in een vol veld van toppers, presteert ze het ook nog eens om wederom (4e jaar op rij) de finale te halen van het Nederlands Kampioenschap 350 meter te Goes en zo voor de 9e maal finale te lopen op een titelwedstrijd. Toch wederom een bewijs dat onze Saar geen eendagsvlieg was :-) Ook wordt ze 4e op de int Midzomeravondren en GP Twente. Een dag na het NK 350 wordt ze loops en is het seizoen na 5 wedstrijden afgelopen.

elletcopyright © by Marakaya's. Alle rechten voorbehouden.