Rasbeschrijving                          


     

Marakaya's Bentley (Chico)

DE STANDAARD
LAND VAN OORSPRONG Groot-Brittannië
PUBLICATIEDATUM 06.03.07
GEBRUIK Renhond
FCI CLASSIFICATIE Groep 10 Windhonden
Sectie 3 Kortharige windhonden.
Zonder werkproef.
ALGEMEEN VOORKOMEN Evenredige combinatie van spierkracht en sterkte met sierlijke, elegante belijning. Gebouwd voor snelheid en werk. Alle vormen van overdrijving dienen te worden vermeden.
GEDRAG / TEMPERAMENT Een ideale metgezel. Bezit een groot aanpassingsvermogen in zowel huiselijke als sportieve omgeving. Zachtaardig, aanhankelijk, evenwichtig karakter.
HOOFD
SCHEDELDEEL Schedel : Lang en droog, van boven vlak, naar de neus smaller toelopend, tamelijk breed tussen de ogen. Stop : Licht.
AANGEZICHTSDEEL Neus : Zwart. Bij een blauwe vachtkleur een blauwachtige neus. Bij een leverkleurige vacht een leverkleurige neus. Bij zandkleur, crème of andere verdunde vachtkleuren elke kleur behalve rose. Alleen bij witte of bonte honden is een vlinderneus toegestaan, maar niet een neus zonder enig pigment.
Mond : Sterke kaken, krachtig en scherp besneden met een perfect schaargebit, dit wil zeggen de tanden van de bovenkaak moeten goed sluitend over de tanden van de onderkaak passen en rechtstandig in de kaak zijn geplaatst.
Ogen : Ovaal, helder, zeer wakkere uitdrukking.
Oren : Roosvormig, klein, fijn van samenstelling.
HALS Lang, gespierd, sierlijk gebogen.
LICHAAM Bovenbelijning: De hond toont een sierlijke welving over de lendenen, maar is niet gebocheld.
Rug : Breed, goed gespierd, stevig, ietwat lang.
Lendenpartij : Geeft een indruk van kracht en vermogen.
Borst : Zeer diep met volop ruimte voor het hart, borstkas duidelijk belijnd. Ribben goed gewelfd, gespierd over de rug.
Buik : Duidelijk opgetrokken.
STAART Geen bevedering. Lang, geleidelijk dun uitlopend, in actie in een licht opwaartse boog gedragen, echter niet hoger dan de rug.
LEDEMATEN
VOORHAND Voorbenen recht en rechtstandig, het front niet te breed.
Schouders : Schuin geplaatst en gespierd, de schouderbladen doorlopend tot de bovenkant van de wervelkolom, waar zij zich duidelijk aftekenen.
Ellebogen : Goed onder het lichaam geplaatst.
Middenvoet : Sterk met lichte vering.
ACHTERHAND Krachtig. De hond is in staat veel grond te beslaan.
Dijen : Breed.
Knieën : Goed gehoekt.
Tweede dij : Goed ontwikkeld.
Hakken : Goed laag geplaatst.
VOETEN Welgevormd, goed ingesneden tussen de tenen, kootjes goed gebogen, voetzolen dik en sterk.
GANGWERK / BEWEGING Volledig vrij gangwerk. Beweegt van opzij gezien met lange, gemakkelijke passen, met behoud van bovenbelijning. De voorbenen moeten ruim naar voren worden gebracht, laag over de grond, de achterbenen worden goed onder het lichaam gebracht om grote stuwkracht te ontwikkelen. De algemene beweging mag niet houterig, steppend, kort of trippelig zijn. Zuiver in het komen en gaan.
VACHT
BEHARING Fijn, kort, dicht in structuur.
KLEUR Iedere kleur of combinatie van kleuren.
MAAT Schofthoogte : Reuen: 47-51 cm (18,5-20 inch).
Teven: 44-47 cm (17,5-18,5 inch).
FOUTEN Iedere afwijking van voorgaande punten moet als fout worden aangemerkt en de ernst waarmee de fout wordt beoordeeld moet precies overeenkomstig de graad daarvan zijn en de invloed ervan op de gezondheid en het welzijn van de hond.
ELIMINERENDE FOUTEN Agressief of overmatig schuw. Honden die lichamelijk of qua gedrag duidelijke abnormaliteiten vertonen worden gediskwalificeerd.
N.B. Mannelijke dieren moeten twee klaarblijkelijk normale testikels hebben, die volledig zijn ingedaald in het scrotum.


copyright © by Marakaya's. Alle rechten voorbehouden.