Marakaya's Cassanova        
Dikkie


Beschrijving    Stamboom / Pedigree    Foto´s / Pics    Nakomelingen / Offspring


* 12 januari 1999
Tangreve of Gasfirst (EK '98-'99 WK '99) X Amanda

Foto: Dikkie 12 jaar


Over Dikkie


Dikkie is door onszelf gefokt en is een zoon van Tangreve of Gasfirst en onze eigen Amanda. Zijn vader Tangreve is o.a. Europees Renkampioen '98-'99 en Werelkampioen '99. Dix is in januari 12 jaar oud geworden.

Dikkie was een hele mollige pup, geen wonder bij het bijvoeden werkte hij hele flessen per keer weg. Toen het puppyvet eenmaal was verdwenen bleef er een bijzonder lange en elegante reu over met een prachtige uitstraling, een opvallende verschijning. Zijn bijnaam Dikkie Dik raakte hij echter niet meer kwijt. Zijn karakter is al even opvallend. Een hele vrolijke hond met een stoer uiterlijk en een klein hartje. Hij is heel enthousiast naar mensen en honden toe, deze begroet hij dan ook zeer uitbundig al kwispelend en kronkelend met zijn hele lichaam.

Naast eten had Dikkie nog een passie: rennen op de renbaan.
Dikkie liep in de A-klasse en daar heeft hij mooie successen gekend. Zijn eerste course ooit de Int. Midzomeravondren 2000 won hij. Daarna volgden nog vele mooie successen zoals de int. GP Friesland en de int. Ter Horst Ankerren. Zijn mooiste overwinning was waarschijnlijk wel de Int. Grote prijs van Oude Pekela in 2001, de gewonnen klok staat nog steeds fier in de huiskamer. Tevens werd hij in 2001 geselecteerd om aan de Wereldkampioenschappen mee te doen.

In 2007 ging hij op de leeftijd van bijna 9 jaar met renpensioen, maar hij is nog altijd zeer actief en fit. In 2008 heeft hij nog regelmatig een stukje op de baan gelopen en ook nu loopt hij nog dagelijks de wandelingen mee. Hij is onvermoeibaar en het ideale trainings- en speelmaatje voor de jonge honden.

Dikkie is vader van een nestje, en wel van ons eigen F-nest. Zowel zijn dochter als zoon waren top A-klassers; dochter Femme Fatale is o.a. Nederlands Kampioene 475 '06 en zijn zoon Faranco Juan behoorde tot de topreuen van Nederland.


copyright © by Marakaya's. Alle rechten voorbehouden.