Marakaya´s Ginetta                   
Bisou

Beschrijving    Stamboom / Pedigree    Foto´s / Pics    Nesten / Litters

* 3 april 2010
Tauranga Cannavaro X Marakaya´s Femme Fatale


Foto: 1 jaar oud

Over Bisou
Bisou is een van de pups uit ons eigen G-nest, geboren op 3 april 2010. Ze is de dochter van onze eigen Femme Fatale (Indy) en de Belgische reu Tauranga Cannavaro (zoon van Ringdove Baby Jaymes & Xenia del-Abokhan). Bisou en de andere pups van ons G-nest zijn alweer de vierde generatie "Marakaya's" en dat in 20 jaar tijd.

Bisou was al heel snel een van mijn favoriete pups
(en dat gevoel was wederzijds). Ze was met 300 gram bij de geboorte aanvankelijk een van de kleinere maar al snel was ze een van de zwaarsten. Opgeven deed ze niet, ze wist steeds het best plekje aan de melkbar te vinden. Toch werd met een week of 6 wel duidelijk dat ze niet groot ging worden, maar met haar streberige en vrolijke karakter, soepele lichaam en zwarte snoetje had ze allang een plekje op onze bank veroverd. Nu is ze alweer een jaar geweest en met een kleine 45,5 cm en 11,5 kilo is ze inderdaad een van de kleinere exemplaren gebleven.

Net als haar moeder Miss Indy heeft Bisou een heel klein wit puntje aan haar staart (paar haartjes). Daarom heb ik haar min of meer naar haar moeder vernoemd. Haar stamboomnaam "Ginetta" verwijst naar een sportauto maar ook betekent het in het Italiaans "Femme Fatale" (dan wel iets anders geschreven). Thuis noemen we haar "Bisou" (Frans voor "Kus"), maar ze wordt ook wel liefkozend "Soukie" genoemd.

Haar eerste levensjaar verliep ronduit rampzalig, ze heeft in haar jonge leventje bijzonder veel pech gehad. Op de leeftijd van exact 5 maanden maakte ze tijdens het vrijrennen een nare buiteling waarbij ze haar pootje brak. Hoewel het herstel (een breukoperatie waarbij een plaatje werd aangebracht) aanvankelijk voorpoedig verliep is er daarna van alles misgegaan; een tweede breuk op een schroefgat en daarbij een verkeerd aangebrachte spalk hebben ervoor gezorgd dat haar pootje krom staat. Aanvankelijk zou er dan ook een her-operatie nodig zijn maar deze is in overleg met de DA's uitgesteld en inmiddels zelfs van de baan.

Een carriere op de renbaan is niet aan de orde, nu én in de toekomst niet. We zijn er erg verdrietig om, maar het is gebeurd en daar kunnen we niets meer aan veranderen. Nu kunnen we alleen nog vurig hopen dat de kleine dame nog altijd vooruit zal gaan en een pijnvrij en vrolijk leventje tegemoet zal kunnen gaan.

Op 4 november 2012 is Bisou moeder geworden van ons H-nest waarvan onze Fallout Boy de vader is. In het holst van de nacht werden 6 prachtige pups geboren, en Bisou was een fantastisch moedertje. Haar zoon Hernando Juan (Messi) is bij ons gebleven.

elletcopyright © by Marakaya's. Alle rechten voorbehouden.