Marakaya´s Goldilocks                
Izzie


Beschrijving    Stamboom / Pedigree    Foto´s / Pics    Resultaten


* 3 april 2010
Tauranga Cannavaro X Marakaya´s Femme FataleOver Izzie

Goldilocks is een dochter van onze eigen Femme Fatale (Indy) en is op 3 april 2010 bij ons geboren, ze kwam als tweede pup van ons G-nest ter wereld. Vader is Tauranga Cannavaro uit Belgie, een zoon van Ringdove Baby Jaymes en Xenia del-Abokhan. Samen met haar broers en zusjes is het G-nest alweer de vierde generatie Marakaya`s en dat in 20 jaar tijd.

Haar stamboomnaam "Goldilocks"  betekent Goudhaartje en dat verwijst natuurlijk naar haar goudbruine kleur. Thuis noemen we haar "Izzie" vernoemd naar het personage " Izzie Stevens" uit Grey´s Anathomy, de blonde dokter in spé gespeeld door Katherine Heighl.

In tegenstelling tot haar broers en zusjes bleef Izzie in het nest steeds op de achtergrond. Ze is doet wat karakter betreft wel wat denken aan oma Mandy, die ook al niet zo´n haantje de voorste was. Ze kijkt eerst de kat uit de boom. Maar stille wateren hebben diepe gronden zullen we maar zeggen. Ze kruipt steeds meer uit haar schulp, het lijkt alsof ze hier altijd al is geweest, kortom een droom van een hondje.

Helaas zijn onze G-tjes niet geboren voor het geluk. Ook Izzie heeft haar deel van blessureleed gehad. In april 2011 is ze bij het vrijrennen door iets scherps gelopen (vermoedelijk glas) en heeft daarbij een pees doorgesneden. Op 12 april is ze geopereerd door Dokter Oranje in Zelhem. Zes weken ingepakt en op drie poten volgden en daarna een lange periode van rust en revalidatie, nauwlettend gemonitord door de dierenarts door echo's en controles. Niet makkelijk voor een hondje van net een jaar oud. Bij ons zat de angst er goed in, en we durfden eigenlijk niet te geloven in een carriere op de renbaan.

Maar in de winter van 2011/2012 mocht ze voor het eerst los, dat ging heel goed en dus werd dat beetje bij beetje uitgebouwd.
In maart 2012 volgden de eerste passen op de renbaan van Amsterdam (vanwege het zand). Een paar weken later kwam de loopsheid, na de zomer gingen we verder met de opleiding. En eind september kwam dan het moment waar we eigenlijk niet meer aan hadden gedacht: de eerste wedstrijd! Een schitterende 2e plaats op de Revanche in Amsterdam en een paar weken later eveneens een prachtige 2e plaats op een wedstrijd in Son. Het is elke keer weer genieten haar te zien rennen. De echte snelheid is er dan misschien uit, maar ze doet er alles aan en courst naar haar vermogen en... het belangrijkste heeft er ontzettend veel plezier in.


elletcopyright © by Marakaya's. Alle rechten voorbehouden.